Logged in as Guest | Group "Guests"Welcome Guest | RSS

  D-Car    fiat_logo alfa_logo lancia_logo fiat_pro_logo

Main » 2011 » March » 7 » Fiat Professional: μια μάρκα με ιστορία
4:01 PM
Fiat Professional: μια μάρκα με ιστορία

Η ιστορία της Fiat Professional ξεκινάει πριν από 108 χρόνια, το 1903.

Το 1925 η Fiat πρωτοπορεί διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων της τόσο από την άποψη της φέρουσας ικανότητας όσο και από το μέγεθος και τους κινητήρες.

Το 1934 παρουσιάζει ένα 4-κύλινδρο κινητήρα ντίζελ γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητες και τα οφέλη της πετρελαιοκίνησης και στη συνέχεια προσφέρει φορτηγά τα οποία έχουν επιπλέον και ηλεκτρική κίνηση με την μπαταρία κάτω από το διαμέρισμα των επιβατών.

Την περίοδο μεταξύ 1967 και 1983, η Fiat διέθετε διαφορετικές εκδόσεις των επαγγελματικών της αυτοκινήτων όπως φορτηγά, σασί, μεταφοράς επιβατών και ασθενοφόρα.

Στις δεκαετίες του 1980-1990 εξελίχθηκαν και παρουσιάστηκαν το Ducato, το Scudo, το Doblo και άλλες Van εκδόσεις, τα οποία είχαν σαν στόχο η ικανότητα κίνησής τους να προσεγγίζει τα επίπεδα ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Το 1981 εξέλιξε μια pick-up έκδοση την οποία και ονόμασε Fiorino, ενώ το 2000 αντικαταστάθηκε με το Strada.

Οι αξίες και οι αρχές της εταιρείας εστιάζονται στα εξής: αξιοπιστία, οικονομία, χαμηλές εκπομπές ρύπων και ελκτική δύναμη. Χαρακτηριστικά που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες κάθε επαγγελματία συνδυαζόμενα με κορυφαία χαρακτηριστικά φόρτωσης. Όλα αυτά καθιστούν την Fiat Professional ηγέτη στον χώρο των επαγγελματικών αυτοκινήτων και φροντίζει να τα αποδεικνύει. Απόρροια αυτού το διαφημιστικό σλόγκαν "We talk with facts”.

Στην ελληνική αγορά η Fiat Professional κατέχει ηγετική θέση όντας πρώτη σε πωλήσεις στην κατηγορία των van – vanette. Σημαντικός παράγοντας αυτής της επιτυχίας είναι η αποδεδειγμένη ικανότητα των πετρελαιοκινητήρων της οι οποίοι συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση, μειωμένους ρύπους, εξαιρετική δύναμη και απαράμιλλη αξιοπιστία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η Fiat Professional είναι η μοναδική εταιρεία η οποία τα τελευταία 6 χρόνια κατέκτησε 4 φορές τον τίτλο Van Of The Year.

To 2006 με το Doblo Cargo, το 2008 με το Scudo, το 2009 με το Fiorino και το 2011 με το Νέο Doblo Cargo.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο νέο Doblo Cargo το οποίο ανακηρύχθηκε Van Of The Year 2011 παρουσιάζοντας τις ακόλουθες πρωτιές στην κατηγορία του:
1. χαμηλότεροι ρύποι 4,8km/l (1.3 mjet)
2. ωφέλιμο φορτίο - όγκος φόρτωσης 1000kg – 4,6m3
3. εκπομπές ρύπων CO2 126g/km
4. κορυφαίο κράτημα και άνεση χάρη στη νέα πίσω ανάρτηση bi-link

Όλα τα προαναφερθέντα και σε συνδυασμό με τη χρησιμοποιούμενη τεχνολογία καθιστούν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της Fiat ασυναγώνιστα και κατά συνέπεια κορυφαία επιλογή των υποψήφιων επαγγελματιών.


Αθήνα,
1/2/2011
ΔΕ/ΚΠ/σα/3985

Category: Fiat Professional | Views: 1637 | Added by: @lex | Rating: 0.0/0